vrijdag, december 29, 2006

29 december.
Het is echt elke dag leuker. gistermiddag hebben we weer een klein treinreisje gemaakt. Met de trein is gewoon heel leuk. Je word niet vastgegespt, dus kan je lekker rondlopen en op en af van de bank klimmen, super !!!
Naar Amsterdam, gezellig in het Victoriahotel (ja, Eef ik ga er nog steeds heen) een borreltje gedronken. Onze Tim heeft zich keurig gedragen. Hij zou alleen wel graag het water drinken van de bloemetjes (het was ook maar een kleine vaas) en hij vond het jammer dat er op die mooie tv daar geen tiktak was.
's Avonds als hij gaat slapen blijft hij regelmatig om papa en mama roepen. Als we niet komen gaat hij zijn stem verheffen en gooit er iets meer drama in en als dat niet werkt gaat hij hartverscheurend huilen !!!
We troosten hem af en toe en uiteindelijk valt hij toch in slaap. Vaak roept hij nog even "a fab" wat zoiets als wegwezen (of oprotten) betekent, en valt hij in slaap. Wat een lekker ding !!!!
Vanmorgen was hij eerst om 3.30 uur wakker. Ik heb een uurtje bij hem gelegen en om 5.30 uur viel hij gelukkig weer in slaap tot 8.25 uur.
Met mijn zusje en kinderen vanmorgen naar het centrum gewandeld en wat boodschappen gedaan.
's Middags even met Melvin naar de glijbaan geweest en toen kwamen adoptievrienden langs.
We kregen 2 hele leuke boeken en Tim een leuk dierengeluiden spel. Bedankt!!
Alles gaat zo snel; een week geleden noemde Tim ons nog regelmatig aussi (zuster in sesotho) nu nooit meer. Het is echt papa en mama. Knuffelen en kusjes krijgen van ons vind hij nu ook zalig.
Hij krijgt ook door dat eten een machtspelletje is. Gelukkig is zijn buik dik genoeg en is het geen drama als hij een keer een maaltijd niet helemaal op eet.
Kinderen vind hij erg leuk maar volwassen mensen kijkt hij nog niet veel aan. Als vreemde mensen dichtbij komen duikt hij weg en kijkt hij ook de andere kant op. Als hij ze zelf uitzoekt is het natuurlijk anders, maar dat doet hij zelden.
Hij heeft nog steeds erg weinig geduld en als hij iets niet mag geeft hij nog regelmatig een krab. Hopelijk slaapt hij vannacht langer door. Ja, dat hopen wij iedere avond!!!