zondag, mei 27, 2007

naar de Dierentuin

vandaag zijn we naar de dierentuin in Amersfoort geweest, samen met Kevin en zijn ouders. Het was erg gezellig en we hebben bijna alle dieren gezien. In februari waren we ook al geweest maar toen waren er zoveel adoptiekindjes en ouders dat we meer aan het kletsen waren. Nu echt voor de kinderen. Er is ook een speeltuin bij en een teintje, dus 1 groot feest!!! Het was een gezellige middag. Daarna nog gegeten bij Macdonalds. Tim lag moe maar voldaan in zijn bedje en sliep bijzonder snel. Sorry, Judith en Freddy veel foto's zijn mislukt omdat de camera vekeerd stond ingesteld.

rusige week

Terug van Vakantie, Joost weer aan het werk,Tim en mama weer samen thuis. Maandag hebben we eerst Tim zijn bed omgebouwd tot een echt groot bed. Hij slaapt er tot nu toe prima in. Verder hebben we maandag en dinsdag grote schoonmaak gehouden en opgeruimd. Tim heeft ook geholpen maar ging liever zelf spelen of tv kijken. Van de week buiten. Het was lekker weer. Tim ging zijn fietsjes uitproberen. Het ging al best aardig. Soms is hij meer aan het giegelen dan aan het fietsen.

En met de trein spelen blijft favoriet. Helemaal sinds hij van oom Dirk en Tante Door er een trein bij gekregen heeft. Samen spelen met papa en mama blijft het leukst, maar alleen komt hij ook al een heel eind.

Zaterdagmiddag zijn we in de speeltuin geweest in de zuidoostbeemster, vond Tim erg leuk vooral de grote zandbak.

Het blijft een lekkere peuter. Hij kan enorm gaan huilen en krijsen als hij een jas aan moet of als hij schoenen aan moet!! hij wil slippers en een t-shirt. Hij vind het heerlijk om gek te doen, knuffelen en kusjes blijven heerlijk. Iedere avond een boekje lezen voor het slapen gaan en ook even op de computer, samen met papa. Tandenpoetsen is niet meer leuk en hoeft voor hem niet meer. Helaas van mama wel. Tim mag en kan kiezen. Uiteten is erg gezellig!! Nog steeds wil hij iedere ochtend een appel, drinken en cars kijken. Het is niet leuk als papa en mama gaan sporten. Tim wil graag net als papa gaan werken. Alles moet hoog, hard en snel. Vliegtuigen, auto's, tractors, vrachtwagens en helicopters zijn het einde!!Maar in zijn eigen keuken bakt hij graag een eitje voor mama en ik krijg er een kopje koffie bij. Vreemde mensen die hem aanraken of aankijken negeert hij gewoon en als het hem te druk is of hij is te moe dan wil hij alleen bij mama hangen en dan kijkt hij niemand meer aan. Luisteren is regelmatig erg moeilijk maar hij mankeert niets aan zijn oren want als we roepen dat we snoep voor hem hebben is hij er razendsnel bij. Tim drinkt het liefst appelsap. Water en aanmaaklimonade is hem waarschijnlijk te min, want dat wordt snel aan de kant geschoven. Hij lust veel, alleen champignons laat hij liggen. Verder eet hij geen patat en de rest wat je kan kopen bij een snackbar, geen pannenkoeken en poffertjes. Hij weet precies wat vies is roept dan ook, bah, vies of jakkie maar vervolgens gaat hij wel overal op de grond liggen en pakt alles wat er niet fris uitziet vast en steekt daarna lekker weer zijn duim in zijn mond. Hij blijft geweldig en we vinden hem iedere dag leuker worden, we doen veel leuke dingen met Tim en daar genieten we zelf ook van.