maandag, april 09, 2007

pasen

We hebben hele gezellige dagen gehad. Afgelopen week zijn we donderdag en vrijdag bij oma Tiny geweest. Zaterdag waren Koen en Jesse er de hele dag en bleven nog slapen ook. zondag 1e paasdag heerlijk ontbeten bij Leonie, heel veel eieren gezocht, de paashaascake gegeten die ik samen met Koen had gemaakt, 's middags naar de Klimduin in Schoorl geweest en aansluitend daar ook nog gegeten. Tim lijkt steeds meer door te krijgen dat hij hier gaat blijven en dat hij voor veel dingen bij papa en mama moet zijn. Sinds van de week, hij zoekt ons veel meer op, wij moeten ook steeds meekijken als hij iets doet met iemand anders. Komt ons ook regelmatig kusjes geven, hij wil graag nog steeds geknuffeld worden. Er lijkt wat meer rust over hem heen te komen. Hij accepteert(natuurlijk niet altijd) ook goed als we hem corrigeren, doordat hij veel nederlandse woorden begrijpt, kunnen we ook uitleggen waarom iets niet kan of mag. Uiteraard blijft hij in veel opzichten nog lekker eigenwijs, maar dat is dan Tim. Hij went snel aan de nederlandse levensstijl. Neehee, roept hij verveelt als ik zeg dat hij even naar de wc moet gaan. Heerlijk, het klinkt al heel nederlands. Hij word ook beter verstaanbaar voor anderen. Het is een gezellig kind dat het leuk blijft vinden om met andere kinderen te spelen. Toch loopt hij ook nog wel makkelijk mee met anderen als die iets leuks aan het doen zijn. Hij wil soms gewoon iets doen wat iemand anders ook doet, ook al is dat een wilt vreemde, hij rent zo achter iemand aan en kijkt dan pas heel laat om. Het is dat wij mee lopen anders zijn we hem zo kwijt. Dat doen natuurlijk veel kinderen, maar toch. Verder gaat zijn taalontwikkeling nog steeds razend snel en spreekt hij nu regelmatig hele zinnen. Hij heeft waarschijnlijk een grote fantasie, want k3 en Cars moeten over mee, in, onder, bij enz... Hij is minder bezig met Lesotho, en vraagt minder om de foto's te bekijken. Hij heeft het nog wel over de andere kinderen die hier nu zijn. Aanstaande woensdag gaan weer een dagje naar het Oosten van het land en daar ontmoeten 5 Lesotho kinderen elkaar. De paashaascake, Koen mocht hem snijden en Tim en Jesse keken keurig toe. In het zand spelen in bij klimduin, heerlijk weer, kinderen spelen, wij aan de andere kant aan een wijntje. Leonie, Rene, Oma en Oma Jan waren ook mee.
Joost leest voor En dan slapen met z'n drietjes op 1 kamer.
Jesse probeert te keten, maar Koen slaapt binnen 5 minuten en Tim ligt alleen maar te giegelen.
Bij oma Tiny op bed voor het slapen gaan Bij tante Riek en oom Tien, die hebben schapen, konijn, vissen en binnen ook nog leuk speelgoed.
Samen spelen met oma Bij opa Andre op het graf de bloemetjes water geven
Van de week met mooi weer konden de heren eindelijk een keer met water spelen.
Ze hebben zeker een uur zo met z'n 3-en aangerommeld.
Deze week lukte het niet om het weblog bij te werken, hij was stuk. Maar nu lukt het weer. Afgelopen zondag 1 april zijn we 's middags gaan fietsen. Schaapjes bekeken en in een molen geweest. Het was heerlijk weer dus daarna lekker gegeten buiten in Purmerend.